Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stabilnost ili kaos

Upozorenje iz vrha NATO-a, šalju još vojnika? "Na Balkanu maligni pokušaji da se posije razdor"

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg Foto: Afp
Ministri vanjskih poslova članica NATO-a razgovarat će na svom dvodnevnom sastanku u Bruxellesu i o stanju na zapadnom Balkanu, na kojem postoje maligni pokušaji da se posije razdor, uključujući i iz Rusije, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Razgovarat ćemo i o stanju na zapadnom Balkanu gdje vidimo secesionističku retoriku koja unosi razdor u Bosni i Hercegovini i maligne pokušaje da se posije razdor, uključujući i iz Rusije", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči dvodnevnog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, koji počinje u utorak u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Uništenje u Gazi RAT NA BLISKOM ISTOKU Izrael i Palestina: Ključni događaji i trenutno stanje na terenu, kakve su šanse da se sukob okonča?

Glavni tajnik je spomenuo i ozbiljno nasilje na sjeveru Kosova.

Dodao je da će ministri razgovarati s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrelom o tome kako pojačati stabilnost u regiji.

"NATO je već poslao dodatnih tisuću vojnika na Kosovo i razmatramo trajnije povećanje našeg mirovnog kontingenta", rekao je Stoltenberg.

Pročitajte i ovo Uništenje u Gazi Zadnji dan dogovora Hoće li biti produženo primirje u Gazi? Sukob bi se uskoro mogao nastaviti, Netanyahu najavio veliku pobjedu

Istaknuo je da se Srbija i Kosovo moraju ponovno angažirati u dijalog pod okriljem EU-a.

"Stabilnost ovisi o tome hoće li sve strane izabrati dijalog i diplomaciju umjesto sukoba i kaosa", dodao je glavni tajnik NATO-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene