Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snaga ljubavi

Zajedno i u dobru i u zlu: Sirijac (17) pješači već 500 km, ali psića iz ruku ne pušta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nosim Rose sa sobom jer je volim, jer je trebam".

Unatoč svoj tragediji koja je i njega zadesila, a možemo samo nagađati čemu je sve jadan morao svjedočiti u rodnom Damasku, mladi Sirijac Aslan (17) ponio je iz ratom devastiranog doma tri neizmjerno vrijedne stvari - nadu u bolje sutra, osmijeh i Rose, kujicu u koju je silno zaljubljen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Diskriminacija Slovačka odbija izbjeglice muslimane: 'Nemamo džamija, ne bi se osjećali kao kod kuće' Slika nije dostupna Za raspoloženje Pogledajte preslatku reklamu koja podsjeća da se dobro ipak dobrim vraća

Aslana i Rose su u subotu na otoku Lezbosu primijetili djelatnici UNHCR-a, te ih je Aslanova ljubav prema psu toliko dirnula da su ga naprosto morali predstaviti na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Aslan im je u kraćem razgovoru priznao da s psom u ruci propješačio već pet stotina kilometara, pa skromno kazao kako on i Rose imaju sve što im treba - nešto hrane i vode.

MINISTAR OSTOJIĆ POSTAO HIT 'Salaam alaykum! Hello, my name iz Ranko'

Aslan je za Rose čak dao izraditi i putovnicu, a gdje će završiti njihov put još uvijek je neizvjesno. Tko zna, možda ih udomi jedna korisnica Facebooka, koja je također pogledala video i koja je u imenima junaka sa snimke osjetila dodir prsta sudbine.

Naime, ta se dama zove - Rose Aslan - te je između ostalog i zato zamolila djelatnike UNHCR-a da joj pomognu stupiti u kontakt s mladićem i njegovim psom jer bi im voljela pomoći.

Djelatnici te humanitarne organizacije su obećali učiniti sve što je u njihovoj moći, pa nam je svima za nadati se da će Aslan i njegova malena ljepotica kod nje uskoro doista dobiti topao i siguran dom.  

I love my dog!

"Some people will ask - you have only a small bag?""Yes.""And you bring your dog?""Yes.""Why?""I love my dog!"Many animal lovers will relate to this 17-year-old boy from Damascus, Syria. And we've seen many like him carrying their animals with them on the long journey from Syria, across the Mediterranean Sea and through Europe. When forced to flee home because of war, many people would never dream of leaving their pets behind.

Posted by UNHCR on Saturday, September 19, 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene