Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrtići u Zagrebu

Što učiniti ako vam na adresu dođe uplatnica s višom cijenom vrtića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na adrese roditelja 35 tisuća vrtićke djece u Zagrebu u kolovozu bi mogle stići uplatnice za vrtić s novim cijenama.

Za neke i do 2 tisuće kuna. Uplatnice šalje uprava koju vodi gradonačelnik Bandić, no gradska skupština te cijene nije odobrila. Postavlja se pitanje što je roditeljima činiti -platiti ili ne. 'Građani, odnosno roditelji će dobiti uplatnice sukladno programu javnih potreba koju je usvojila skupština grada Zagreba na svojoj sjednici u prosincu', kazao je pročelnik za obrazovanje Ivan Lovrić. To što je skupština odluku jednoglasno promijenila u travnju gradonačelniku ne znači ništa. Za savjet smo pitali stručnjake.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što dostupniji svima Gradonačelnik Tomašević otkrio hoće li u Zagrebu rasti cijene vrtića Slika nije dostupna Afera o zagrebačkim vrtićima 'Što vi mislite? Da sam ja idiot, kreten, majmun bez dostojanstva?'

'Ako roditelj dobije neku uplatnicu neka postupi po toj uplatnici da ne bude neželjenih posljedica za njihovo dijete. To je moj savjet za dobrobit roditelja i njihove djece', kaže odvjetnik Branko Šerić. Ako se situacija razriješi u korist starih cijena, grad će novac morati vratiti roditeljima.

Iz gradskog SDP-a ponavljaju da su odluke tri ministarstva na njihovoj strani i da roditelji bez obzira na iznose na uplatnicama plate 200 kuna za jaslice i 400 kuna za vrtić.
Mrsić, SDP - 'Tiskanje uplatnica bez da se ima valjana podloga za to je nešto što se zove protupravna naknada i to podliježe sankcijama', upozorava Mirando Mrsić iz SDP-a. Zagrebačka oporba roditelje poziva da plate iznos s uplatnice, a SDP prozivaju jer su nagovarali roditelje da ne prikupljaju papire i ne plaćaju vrtić po novim cijenama.

'Očekujem od g. Mrsića i g. Bernardića da će ovih 20 posto roditelja ukoliko dobiju 2000 kuna za platiti da ih upute u pravnu i političku bitku i da im pomognu svim raspoloživim sredstvima i financijskim i pravnim savjetima', kaže HDZ-ova Mađerić. 90 posto roditelja traženu je dokumentaciju predalo vodeći se vjerojatno mišlju da, što god na kraju bilo, ne mogu pogriješiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene