Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 godina od tragedije

Brod Balmoral isplovio na putovanje tragičnom rutom Titanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom stote obljetnice potonuća Titanica iz britanske luke u Southamptonu isplovio je brod Balmoral.

Titanic Memorial Cruise, u organizaciji Milesa Morgana, krenuo je danas popodne s brodom Balmoral, a u čast slavnog broda ponovit će njegovu rutu iz tragične noći 1912. godine, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni"

Balmoral je luku u Southamptonu napustito dva dana prije nego što je Titanic krenuo. Ploviti će preko Cherbourga u Francuskoj i zaustaviti se u Cobhi, luci na zapadnoj obali Irske u kojoj se Titanic zaustavio 11. travnja 1912. godine.

Nakon toga, Balmoral će nastaviti put preko Atlantika pa do mjesta gdje je Titanic potonuo. U 02:20 sati 15. travnja, točno u minutu prije 100 godina, održat će se komemoracija u čast žrtvama, putnicima i posadi, te brodu.

>> VIDEO Evo kako je tonuo Titanic!

Poslije svečanog čina brod će se zaustaviti u Halifaxu, Novoj Scotii u Kanadi, gdje će biti organizirana posjeta tri groblja gdje je sahranjeno mnoštvo poginulih na Titanicu.

Brod Balmoral će prevoziti 1 309 putnika. Tijekom putovanja za njih će biti organizirana povijesna predavanja koja će otkriti mnoštvo zanimljivih detalja o najpoznatijem brodu.

Putnici će uživati u istoj hrani i piću kao što su to činili putnici na Titanicu, a ukoliko žele, mogu se i odjenuti u kostime koji su napravljeni kao što je izgledala odjeća putnika Titanica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene