Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja silom

AKO NJEMAČKA ZATVORI GRANICE? 'Preostat će nam samo dvije mogućnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija će možda morati upotrijebiti silu kako bi ublažila pritisak migranata ako ih Njemačka više neće propuštati preko zajedničke granice, ali će nastaviti usko surađivati s Berlinom kako bi ubrzala protok ljudi, priopćila je vlada u Beču.

Njemačka je ponovo uvela granične kontrole i obustavila željeznički promet iz Austrije kako bi usporila priljev migranata koji u tisućama svakodnevno pristižu u tu zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinuta kancelarka TEŠKE RIJEČI Merkel izjavila što bi vrlo lako moglo dovesti do rata na Balkanu Slika nije dostupna STIGLA NAJAVA Austrija planira nešto graditi na granici sa Slovenijom - I ona diže zid?

Austrija, s druge strane, migrantima većinom dopušta da s mađarske granice nesmetano uđu na njezin teritorij i onda ih šalje prema Njemačkoj.

NJEMAČKA MIJENJA PRAVILA Pooštrava zakon o azilu

Na upit novinara što bi se dogodilo da Njemačka "potpuno zatvori granice", ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner je kazala da bi "u Austriji došlo do masovnog gomilanja (migranata), zbog čega je nužan hitni odgovor Europe".

"Inače će nam preostati samo dvije mogućnosti - ili ćemo nastaviti kao dosad ili će se na granicama uvesti stroga kontrola. No u tom slučaju moramo pretpostaviti da će doći do uporabe sile, da će sila biti neophodna", kazala je ministrica.

Njemačka, najveće gospodarstvo Europske unije, kamo se slijeva većina migranata i koja očekuje 800.000 tražitelja azila do kraja godine, u utorak je upozorila da postoje granice u broju migranata koje može primiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene