Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz naše stranke

Reakcije na izjavu Zorana Milanovića o epidemiji u BiH: "Sve nas je uvrijedio. Treba ga proglasiti nepoželjnom osobom"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Na izjavu predsjednika Zorana Milanovića o stanju epidemije u BiH reagirala je tamošnja Naša stranka.

Hrvatski predsjednik Milanović danas je izjavio kako je BiH najuspješnija u borbi s epidemijom jer "tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi". Iz Naše stranke kažu da je time uvrijedio sve građane te zemlje.

"A u najvećoj mjeri uvrijedio je žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove obitelji. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkazmom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada", kazali su iz Naše stranke, prenosi Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "sve vlade se trude" Milanović o borbi s epidemijom: "Najuspješniji su u BiH. Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi"

Dodali su da je takvom izjavom pokazao apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije, ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

"Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jest da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelomično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šovinist ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta", poručili su iz Naše stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene