Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva funkcija

Ona je otkrila tajnu moć štikle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženama omiljeni komad obuće može se pretvoriti u korisno oružje.

Iako nisu poznate po praktičnosti, visoke pete mogu biti korisnije nego što mislite. Bivša balerina tvrdi kako, pored toga što izgledaju dobro, par štikli može biti koristan kada je u pitanju samoobrana. Avital Zeisler vjeruje da može pomoći ženama da svoje visoke potpetice pretvore u oružje.

Pročitajte i ovo Oružje: Ilustracija - 4 Komplicirana procedura Iako dozvolu nije lako dobiti, u Hrvatskoj raste prodaja pištolja: "Vi možete podnijeti zahtjev, ali..." Slika nije dostupna borba protiv nasilja nad ženama Svakih sat vremena u Hrvatskoj je napadnuta jedna žena: Krav Maga uči ih kako se obraniti

Njezina tehnika već ima sljedbenike u Sjedinjenim Američkim Državama, a Zeisler se nada da bi program mogla dovesti u Veliku Britaniju već sljedeće godine.

Do obrane potpeticom koja uključuje udaranje napadača petom došla je nakon što je seksualno napadnuta. Tvrdi da su u program ugrađene tehnika samoobrane, sprječavanje nasilja i meditacija. Tvrdi i da ženu stavlja u ' vozačevo sjedalo' i daje joj moć.

Za New York Times rekla je da žena ne bi trebala mijenjati svoj izgled ili ugrožavati ženstvenost kako bi se zaštitila.

'Kada podučavam samoobranu želim biti sigurna da je autentična ženama. Bit treniranja u visokim petama je da ste, ako nosite pete i budete napadnuti, već opremljeni s nekoliko strategija za preživljavanje koje vam mogu spasiti život', kaže.

Iako su neki prilično skeptični oko ove ideje, a štikla nije uobičajen izbor oružja, u prošlosti se pokazala pogubnom.

Prošle je godine žena u Teksasu osuđena na doživotni zatvor nakon što se proglašena krivom zbog izbadanja dečka na smrt štiklom. 45-godišnja Ana Trujillo tvrdila je da nije htjela ubiti 59-godišnjeg Alfa Stefana Anderssona nego da se radilo o samoobrani nakon što ju je napao. Međutim, problem u njezinoj obrani predstavljala je činjenica da ga je cipelom udarila najmanje 25 puta po vratu i licu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene