Obavijesti Video Pretražite Navigacija

State Department: Miladina Kovačevića smatramo bjeguncem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski košarkaš Miladin Kovačević, optužen za premlaćivanje kolege u američkoj državi New York, sada ima status "bjegunca" koji se mora vratiti u Sjedinjene Države i suočiti se s optužbama, objavio je američki State Department.

Srbijanske vlasti dosad nisu reagirale na pozive da 21-godišnjeg Kovačevića vrate u SAD kako bi mu se sudilo za napad i teško premlaćivanje kolege sa sveučilišta Binghamtona.

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 3 Teške ozljede Posljedice premlaćivanja: Osječka bolnica otkrila što je s maloljetnicima iz masovne tučnjave u Vukovaru Slika nije dostupna Nije bilo odvjetnika Beograd: Odgođeno suđenje košarkašu Kovačeviću

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Gonzalo Gallegos izjavio je da je u petak istekao rok za dobrovoljnu predaju i da je preko Interpola izdana tjeralica za Kovačevićem.

"On je sada bjegunac u 180 zemalja svijeta i tako će i ostati dok se ne preda pravdi", rekao je Gallegos.

Miladin Kovačević (21), koji se školovao i igrao košarku u SAD-u, početkom svibnja u tuči je teško ozlijedio svog američkog kolegu Bryana Steinhauera u jednom baru sveučilišta u Binghamtonu na sjeveru države New York, nakon čega je Steinhauer pao u komu u kojoj se i dalje nalazi.

Kovačević je uhićen i određena mu je jamčevina od 100.000 dolara. Iz zatvora je pušten 6. lipnja, nakon što je predao putovnicu, a srbijanski vicekonzul Igor Milošević platio jamčevinu.
Kovačević, kojem je u SAD-u prijetila kazna do 25 godina zatvora u slučaju da bude proglašen krivim, 10. lipnja je, uz korištenje privremene putovnice koju mu je navodno izdao Generalni konzulat Srbije u New Yorku, napustio SAD.

Slučaj je izazvao veliko ogorčenje američkih vlasti, a dvoje senatora iz New Yorka Hillary Clinton i Charles Schumer zaprijetili su ukidanjem američke pomoći Srbiji ako Kovačević ne bude uhićen i izručen u Sjedinjene Države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene