Obavijesti Video Pretražite Navigacija

State Department bez komentara na ostavku slovenskog diplomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department nije želio komentirati ostavku političkog direktora slovenskog ministarstva vanjskih poslova Mitje Drobniča, povezanu sa skandalom zbog objave diplomatske bilješke s prosinačkog sastanka slovenskih i američkih dužnosnika u Washingtonu, nazivajući je 'unutarnjom stvari'.

'Osim što mogu reći je da je njegova ostavka, kao i svaka ostavka drugog vladinog dužnosnika, unutarnja stvar, i nešto za što vas upućujem na Slovence. To nije pitanje, o kojem smo, koliko znam, imali bilo kakav razgovor s njima', rekao je glasnogovornik State Departmenta Tom Casey odgovarajući na pitanje novinara.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije objavilo je u utorak da je Drobnič podnio ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je državni tajnik iz kabineta predsjednika vlade Matjaž Šinkovec, ranije direktor obavještajne agencije SOVA.

Ljubljanski 'Dnevnik' i beogradska 'Politika' prošlog su tjedna objavili bilješku s razgovora, koji su Drabnič i slovenski veleposlanik u SAD Samuel Žbogar vodili 24. prosinca u Washingtonu s Danielom Friedom, pomoćnikom američke državne tajnice za euroazijske poslove i drugim dužnosnicima State Departmenta.

Prema toj bilješci, američka strana među ostalim je sugerirala Sloveniji da prva prizna nezavisnost Kosova i istodobno se zauzme da EU potpiše SSP-a sa Srbijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene