Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NLO u Španjolskoj

Stanovnici uznemireni: Neobični objekti padaju na naša polja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto potpuno neobično događa se na nebu iznad španjolskog sela Calasparre, a zabrinuti stanovnici zahtijevaju odgovore.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Slika nije dostupna Što se to događa? VIDEO Austrijsko selo na nogama: Na livadu sletio NLO?!

Drugi put u svega pet dana, misteriozni cilindrični objekt koji teži oko 20 kilograma pao je na polja španjolskog sela Calasparre u kojem živi oko 10.000 ljudi, piše Metro.

Nakon što je 3. studenog na farmu koza pala velika metalna kugla, izazvala je zanimanje lokalnih stanovnika. Međutim, jučer su stanovnici bili u šoku kada su otkrili da je slična kugla ponovno pala u blizini prve. Odmah su pozvali policiju koja sada čuva mjesto drugog palog objekta.

Načelnik Calasparre, José Vélez pozvao je vlasti da uznemirenim stanovnicima daju neke odgovore vezano za ovaj neobičan fenomen.

IZBJEGNUTA KATASTROFA Iz zrakoplova snimila jureći NLO?

'Od kud dolaze ovi objekti? Zašto padaju baš ovdje? Hoće li ih pasti još? I što će se dogoditi ako padnu na naseljeni dio sela?', pita gradonačelnik kritizirajući policiju što ne daje više informacija o ovom slučaju.

'Građani su zabrinuti oko toga što se dogodilo i zaslužuju objašnjenje', rekao je Vélez. Farmer koji je svjedočio padu prvog objekta, kaže kako je na nebu vidio sedam ili osam vatrenih kugli te vjeruje da će biti otkriveno još objekata.

Službe koje su uključene u istragu potvrdile su da su na područje Calasparre pala dva slična objekta te da su promjera oko 80 centimetra. Aktiviran je protokol NRBC koji uključuje rukovanje nuklearnim, radiološkim, bakteorološkim i kemijskim elementima.

Vjeruje se da se radi o ostatku svemirske rakete Europske svemirske agencije koja je upozorila da bi ostaci rakete mogli na Zemlju pasti oko 14. studenog.

Stručnjaci tvrde kako je 'smeće koji pluta orbitom' prijetnja i veliki problem s kojim se moramo suočiti. Procjenjuje se kako oko 16.000 objekata pluta svemirom i moglo bi oštetiti ili čak uništiti satelite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene