Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi

Stanovnici Fukushime odlučno protiv nuklearne energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Fukushime traže od vlasti da odustanu od nuklearne energije.

Odustanite od nuklearne energije i učinite to što prije, izvikivali su ljutiti stanovnici Fukushime japanskoj vladi tijekom javnog saslušanja o energetskoj politici održanoj u toj japanskoj regiji pogođenoj prošle godine nuklearnom katastrofom.

Saslušanje o katastrofi u nuklearnoj elektrani Fukushima, deveto je od jedanaest planiranih. Tijekom saslušanja bi trebalo prikupiti mišljenja i stajališta o ulozi nuklearne energije u energetskoj slici države. Japanska se vlada istodobno trudi da nadoknadi manjak u opskrbi električnom energijom.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo?

>> Fukushima: Vlada i Tepco zanemarili opasnost od nesreće

Otapanje jezgre nuklearnog reaktora u nuklearnoj elektrani Fukushimi nakon snažnog potresa i tsunamija u ožujku, prouzročilo je radijaciju u većim dijelovima oko Fukushime, prisilivši na bijeg više od 160.000 stanovnika. U predstojećih nekoliko mjeseci japanska nuklearna elektrana zatvorena je zbog sigurnosnih provjera. Dva reaktora su u posljednjih nekoliko mjeseci ponovno aktivna.

Velika većina Japanaca svjesna je toga da vlada ne govori istinu kada tvrdi da nema neposredne opasnosti za njihovo zdravlje.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene