Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Curenje plina?

Užas na otoku: Stambena trokatnica sravljena sa zemljom u eksploziji, poginulo devet osoba

Eksplozija u stambenoj zgradi - 1
Eksplozija u stambenoj zgradi - 1 Government od Jersey/Google Maps
Aktualno Galerija Eksplozija u stambenoj zgradi - 1 Eksplozija u stambenoj zgradi - 1 Foto: Government od Jersey/Google Maps Eksplozija u stambenoj zgradi - 4 Eksplozija u stambenoj zgradi - 4 Foto: Government od Jersey/Google Maps Eksplozija u stambenoj zgradi - 2 Eksplozija u stambenoj zgradi - 2 Foto: Government od Jersey/Google Maps +0 Zgrada prije eksplozije Galerija 1/4 >>
Snažna eksplozija koja se dogodila u subotu u 4 sata ujutro na otoku Jerseyju u kanalu La Manche sravnila je sa zemljom stambenu trokatnicu. Policija je potvrdila da je pronađeno devet tijela poginulih osoba.

Trokatnica s pogledom na luku St. Helier nestala je u eksploziji u subotu u 4 ujutro. Policija je tek u četvrtak objavila da je u toj zgradi poginulo devet otočana.

"Obitelji su obaviještene, naši posebno obučeni službenici za vezu s obitelji pružaju im potrebnu podršku. Vjerujemo da nema više mještana za kojima se traga, no potraga se nastavlja dok se lokacija u potpunosti ne očisti", kazao je šef lokalne policije Robin Smith.

Sedam je žrtava identificirano, radi se o pet muškaraca i dvije žene u dobi od 61 do 72 godine. U tijeku je istraga koja bi trebala otkriti uzrok eksplozije koja je potresla zajednicu Kanalskog otočja tijekom vikenda.

Uzrok curenje plina?

U nedjelju je iz lokalnih vlasti priopćeno kako se vjerojatno radilo o curenju plina, no Jo Cox, direktorica u Island Energyju, tvrdi da pogođeni stanovi nisu bili spojeni na plinsku mrežu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Požar u Temerinu Traži se uzrok Dramatične snimke iz susjedstva: Ljudi bježe od požara, čula se snažna eksplozija, stanovnici uznemireni

Organizirat će se posebna istraga nakon što je utvrđeno da su policajci bili pozvani u stanove na adresi te zgrade u petak u 20:36 sati, nekoliko sati prije eksplozije.

Sedam sati prije eksplozije pozvane su i ekipe vatrogasaca kako bi istražile miris plina koji se osjetio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sitni sat Eksplozija bankomata uznemirila Zagrepčane: U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje

Paul Brown, voditelj vatrogasno-spasilačke službe Jerseyja, rekao je da bi istragu cijelog događaja obično proveli vatrogasci, no ipak će angažirati neovisne istražitelje.

"Mislim da je bitno da svi budu apsolutno uvjereni u otvorenost, transparentnost i težnju za istinom kroz činjenice i zato sam odlučan da treba postojati neovisno stajalište o uzroku požara i eksplozije. Jednostavnije rečeno, ovo je velik, kompleksan događaj za malu službu poput naše. Postoji i problem s resursima", objasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene