Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko bi doli, gori ustaje

Staljin se vratio među Ruse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od šest deseteljeća, sovjetski diktator Josif Visarjonovič Džugašvili Staljin, vratio se ovih dana u život Rusa i to povodom obilježavanja 65. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Njegove slike osvanule su na autobusima u Petrogradu, u moskovskim muzejima i izložbenim prostorima kao i na ulicama mnogih gradova širom Rusije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pripreme za dan pobjede VIDEO Jezivo upozorenje Zapadu?! Putin se razmahao nuklearnim raketama na Crvenom trgu Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 uz vojsku Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji

U Petrogradu su na zahtjev komunista Genadija Zjuganova posteri s likom nekadašnjeg diktatora postavljeni su na vozila gradskog prijevoza.

U Moskvi se oko inicijative da se Staljinov portret istakne na javnom mjestu podigla tolika prašina da su gradske vlasti odlučile da to bude u zatvorenom prostoru muzeja kako ne bi došlo do nereda.

Mnogi ruski gradovi su željeli na svojim ulicama pozdraviti čovjeka koji simbolizira pobjedu Sovjetskog Saveza u Drugom svjetskom ratu.

U međuvremenu, u Moskvi se nastavljaju pripreme za 65. vojnu paradu povodom 9. svibnja, dana pobjede nad fašizmom na kojoj su osim stranih gostiju pozvani veterani i vojni korpusi zemalja saveznika u Drugom svjetskom ratu.

Ruska vlada i ministarstvo obrane izdvojili su za ovaj događaj blizu 1,2 milijardi rubalja (20 milijuna eura).

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je povodom parada sa svje internetske stranice pozvao mlade da veteranima 'posvete posebnu pažnju' i 'učine nešto dobro za njih'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene