Na sjeveroistoku Ukrajine srušio se vojni zrakoplov. Poginulo je 22 ljudi.

Galerija


Poginulo je najmanje 22 ljudi, javlja RT.  Ukrajinski vojni transportni zrakoplov srušio se u regiji Harkov. Barem dvije osobe su ozlijeđene i u teškom stanju odvezene u bolnicu, dok se nastavlja potraga za preživjelima. Nesreća se dogodila u petak navečer u gradu Čuhuivu u regiji Harkiv dva kilometra od vojnog aerodroma, rekle su vlasti.

Vezani članci Vlak izletio s tračnica kod Milana Dvoje ljudi poginulo u izlijetanju brzog vlaka kod Milana Boeing 737-800 Ukraine International Airlinesa Preokret u istrazi nesreće: "Uzrok pada nije pilotska pogreška, posada je bila iskusna, a avion jedan od najboljih u floti"

Guverner Harkiva Aleksej Kučera objavio je poruku na Telegramu o nesreći, rekavši da ima preživjelih. Ukrajinska policija također je potvrdila nesreću na Facebooku.

Avion se srušio u trenutku kada je trebao sletjeti na pistu nedaleko grada Chugueva u regiji Harkov. Na snimkama s mjesta događaja vidi se letjelica u plamenu. 

Osim posade zrakoplova, u avionu su bili kadeti Nacionalnog zrakoplovnog sveučilišta Harkov. RT navodi kako je u avionu bilo 28 ljudi, 7 vojnih časnika i 21 vojni kadet.