Najmanje četvero ljudi poginulo je u padu ruskog vojnog helikoptera Mi-8. Helikopter se nakon pada u blizini grada Anadyr zapalio i izgorio.

Galerija


U nesreći je poginula cijela posada helikoptera tijekom trenažnog leta, potvrdila je ruska vojska. Do nesreće je došlo u zračnoj luci Ugolnje Kopi u ruskoj dalekoistočnoj regiji Čukotska, u blizini grada Anadira.

Vezani članci Građani prosvjeduju u Moskvi Putin na referendumu dobio mogućnost za još dva mandata, oporba poručuje: "Nikad nećemo priznati rezultat" Medvjed Medvjed iskočio iz mraka i prestravio vozača, imat će noćne more do kraja života

Izvor iz ruskog ministarstva obrane kazao je da je vjerojatni uzrok pada kvar na helikopteru MI-8. Na mjesto nesreće poslana je posebna ekipa istražitelja koji su pronašli crne kutije iz letjelice. Lokalne hitne službe javile su o najmanje četiri smrtna slučaja, piše RT.

Ovo je druga takva nesreća u posljednjih tjedan dana u kojoj je sudjelovao helikopter Mi-8. Naime, četiri člana posade poginula su u padu helikoptera sjeverozapadno od Moskve 19. svibnja.

Mi-8 je ruski vojni helikopter razvijen šezdesetih godina prošlog stoljeća, višenamjenska vojna i transportna letjelica koju smatraju jednom od najpouzdanijih na svijetu. Helikopteri Mi-8 i dalje se proizvode u Rusiji i aktivno koriste u više od 50 zemalja.