Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali ozlijeđeni

Srušio se sudanski vojni zrakoplov s 20 vojnika, 13 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudanski vojni zrakoplov srušio se u nedjelju zapadno od glavnog grada Kartuma pri čemu je poginulo13 pripadnika oružanih snaga u njemu, a drugi su ozlijeđeni, priopćila je vojska.

Zrakoplov je letio iz Kartuma za El Fasher u regiji Darfura, rekao je vojni glasnogovornik Al-Sawarmi agenciji Reuters, ali nije rekao koliko je ljudi poginulo ili što je uzrok pada.

Trinaestorica pripadnika sudanske vojske poginula su, a devetorica su ozlijeđena u padu njihova zrakoplova u nedjelju blizu Kartuma, izvijestili su službeni mediji prenoseći izjavu vojnog glasnogovornika."Trinaestorica vojnika su poginula u nesreći a devetorica su ozlijeđena i primljena u bolnicu", rekao je vojni glasnogovornik Savarmi Hlaed Saad, a prenijela je službena agencija SUNA.
     
Ovo je najteža nesreća sudanskog zrakoplovstva od početka 2011. godine. Vojni glasnogovornik je rekao da je u zrakoplovu bilo 16 vojnika i šest članova posade. Njihov vojni transportni zrakoplov Antonov prevozio je vojnu opremu iz Kartuma u El Fašer, prijestolnicu države Sjevernog Darfura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srušili se u polje Hvar: U padu sportskog zrakoplova dvoje lakše ozlijeđenih Slika nije dostupna Letjelica puna padobranaca Srušili se u voćnjak: U padu zrakoplova 11 poginulih

>> Južni Sudan: U prijateljskoj vatri poginulo 40 vojnika

Sudanska vojska bori se protiv pobunjenika u Darfuru otkako su se 2003. pobunili optužujući središnju vladu za zapostavljanje ove udaljene regije. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene