Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE NOSIO ORUŽJE

Snježna oluja oborila ruski bombarder koji je pokušavao sletjeti, poginula dva člana posade

Tu-22 (Foto: AFP)
Tu-22 (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski vojni avion Tu-22M3 srušio se u utorak na sjeverozapadu Rusije.

Vojni avion srušio se prilikom pokušaja slijetanja na području Murmanska. Dva su člana posade u nesreći poginula, dok je treći član posade kasnije podlegao ozljedama u bolnici, prenijele su ruske novinske agencije. Četvrti član posade je preživio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se Spremnik goriva pao na automobile Zavladala je panika VIDEO Borbenom avionu otpao spremnik goriva, smrskao je sve pod sobom

Ruski bombarder uhvatila je iznenadna snježna oluja nakon provedene vojne vježbe, priopćeno je iz ruskog ministarstva obrane.

"Bombarder Tu-22M3 srušio se tijekom pokušaja slijetanja na aerodrom u Olenogorsku na području Murmanska. Do nesreće je došlo oko 13:40 po lokalnom vremenu", priopćeno je iz ministarstva. Letjelica se raspala i zapalila prilikom kontakta s pistom.

Prema prvim informacijama, preživjeli su pilot i navigator. U trenutku rušenja aviona u njemu su, uz pilota i navigatora, bili još kopilot i operater.

Avion je zahvatila oluja koja se razvija samo na arktičkim područjima i gotovo ju je nemoguće predvidjeti jer se razvija vrlo brzo i sa sobom nosi vrlo snažnu i opasnu mećavu.

Uzrok nesreće još je nepoznat, a na bombarderu, kako je priopćeno iz ministarstva, u trenutku njegova pada nije bilo oružja, piše RT. Iz ministarstva obrane navode da istražuju sve mogućnosti, uključujući i mogućnost tehničkog kvara.

Tupoljev Tu-22M3 nadzvučni je bombarder velikog dometa koji može nositi nuklearne rakete zrak-zemlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene