Zrakoplov Antonov An-148 iz kompanije Saratov Airlines srušio se dok je prevozio 65 putnika i šest članova posade, potvrdilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

Galerija


Na mjestu pada zrakoplova pronađena su dva tijela i uređaj za snimanje govora u pilotskoj kabini, pišu ruski mediji pozivajući se na službene izvore.

Vezani članci Ruski zrakoplov Antonov U moru pronađeni dijelovi ruskog zrakoplova: Na letu je bilo 28 osoba, strahuje se da nema preživjelih Poplava, ilustracija Nevjerojatni prizori iz Rusije: Avenija u Moskvi pretvorena u jezero, ali neki se unatoč tome - kupaju

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, mediji javljaju da je pilot Antonova prijavio tehničku grešku, te da je zrakoplov namjeravao hitno prizemljiti.

Stanovnici sela u blizini kojeg se srušio avion ispričali su da su vidjeli avion kako pada u plamenu.

"Dobili smo informaciju da je putnički zrakoplov An-148 na letu Moskva - Orsk nestao s radara. Spasilačke ekipe upućene su na vjerojatnu lokaciju pada aviona u regiji Moskve", rekao je za agenciju TASS predstavnik ministarstva za izvanredne situacije.

Zrakoplov je nestao s radara dvije minute nakon polijetanja, a u njemu je bilo 65 putnika i šest članova posade.

Spasilačke službe priopćile su da se avion srušio te da ne postoji nada da je netko preživio, javlja BBC prenoseći Interfax. Izvori navode da se avion srušio u blizini sela Argunovo, oko 80 kilometara jugoistočno od Moskve.

''Pao je na polje u okrugu Ramensky'', rekao je izvor za RT.

Flight radar je objavio statističke podatke s leta koji pokazuju da je avion padao brzinom od 6.500 metara u minuti.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali u Moskvi već danima pada gust snijeg, rekao je CNN-ov dopisnik iz Rusije te ispričao kako je i sam prije nekoliko dana putovao avionom te da je avion u kojem je bio, sletio teško i to uz nekoliko pokušaja.

Osnovan je istražni odbor koji je na teren već poslao forenzičare. Na mjesto pada uputio se i ministar prometa Maxim Sokolov.

 

Saratov Airlines ima sjedište u Saratovu, 840 kilometara jugoistočno od Moskve. 2015. godine zabranjen im je rad na međunarodnim rutama nakon što su nenajavljeni inspektori otkrili da se u kokpitu nalazi osoba koja nije član posade.

Zračni prijevoznik podnio je žalbu protiv zabrane, promijenio svoj pravilnik te nastavio međunarodne prijevoze. Najviše letova ima u samoj Rusiji, a što se tiče međunarodnog prometa, ima destinacije prema Armeniji i Gruziji, piše BBC.

Dio aviona koji se srušio u Rusiji (Screenshot: Reuters)
Antonov An-148 (Ilustracija: AFP)