Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko od Moskve

Srušio se zrakoplov sa 71 osobom: Pronađena dva tijela i "crna kutija", otkriveno i što je pilot rekao kontroli leta

Dio aviona koji se srušio u Rusiji (Screenshot: Reuters)
Dio aviona koji se srušio u Rusiji (Screenshot: Reuters)
Aktualno Galerija Antonov An-148 (Ilustracija: AFP) Antonov An-148 (Ilustracija: AFP) Ruta kojom se kretao avion (Foto: Flightradar) Ruta kojom se kretao avion (Foto: Flightradar) Foto: Flightradar Srušio se avion (Screenshot: Reuters) Srušio se avion (Screenshot: Reuters) +0 Dio aviona koji se srušio u Rusiji (Screenshot: Reuters) Galerija 1/4 >>
Zrakoplov Antonov An-148 iz kompanije Saratov Airlines srušio se dok je prevozio 65 putnika i šest članova posade, potvrdilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

Na mjestu pada zrakoplova pronađena su dva tijela i uređaj za snimanje govora u pilotskoj kabini, pišu ruski mediji pozivajući se na službene izvore.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, mediji javljaju da je pilot Antonova prijavio tehničku grešku, te da je zrakoplov namjeravao hitno prizemljiti.

Stanovnici sela u blizini kojeg se srušio avion ispričali su da su vidjeli avion kako pada u plamenu.

"Dobili smo informaciju da je putnički zrakoplov An-148 na letu Moskva - Orsk nestao s radara. Spasilačke ekipe upućene su na vjerojatnu lokaciju pada aviona u regiji Moskve", rekao je za agenciju TASS predstavnik ministarstva za izvanredne situacije.

Zrakoplov je nestao s radara dvije minute nakon polijetanja, a u njemu je bilo 65 putnika i šest članova posade.

Spasilačke službe priopćile su da se avion srušio te da ne postoji nada da je netko preživio, javlja BBC prenoseći Interfax. Izvori navode da se avion srušio u blizini sela Argunovo, oko 80 kilometara jugoistočno od Moskve.

''Pao je na polje u okrugu Ramensky'', rekao je izvor za RT.

Flight radar je objavio statističke podatke s leta koji pokazuju da je avion padao brzinom od 6.500 metara u minuti.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali u Moskvi već danima pada gust snijeg, rekao je CNN-ov dopisnik iz Rusije te ispričao kako je i sam prije nekoliko dana putovao avionom te da je avion u kojem je bio, sletio teško i to uz nekoliko pokušaja.

Osnovan je istražni odbor koji je na teren već poslao forenzičare. Na mjesto pada uputio se i ministar prometa Maxim Sokolov.

 

Saratov Airlines ima sjedište u Saratovu, 840 kilometara jugoistočno od Moskve. 2015. godine zabranjen im je rad na međunarodnim rutama nakon što su nenajavljeni inspektori otkrili da se u kokpitu nalazi osoba koja nije član posade.

Zračni prijevoznik podnio je žalbu protiv zabrane, promijenio svoj pravilnik te nastavio međunarodne prijevoze. Najviše letova ima u samoj Rusiji, a što se tiče međunarodnog prometa, ima destinacije prema Armeniji i Gruziji, piše BBC.

Dio aviona koji se srušio u Rusiji (Screenshot: Reuters) Antonov An-148 (Ilustracija: AFP)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene