Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedmero izgubilo život

15. ožujak Dan žalosti - 'Poginuli su najbolji piloti koje je imala Vojska Srbije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu na liječenje u Beograd srušio se u petak navečer nedaleko od beogradske zračne luke, priopćilo je u subotu ministarstvo obrane, a prenose srbijanski mediji.

Radio-televizija Srbije (RTS) je izvijestila kako je u nesreći poginulo sedmero ljudi - četiri člana posade, dva medicinska djelatnika i beba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Vojska je blokirala pristup mjestu nesreće nedaleko od beogradskog predgrađa Surčina.

Helikopter se srušio u vrijeme guste magle oko 22.30 sati u petak.

B92 navodi da je helikopter pokupio dijete u Raškoj nakon što se hitna pomoć ga koja je prevozila u bolnicu zbog respiratornih problema nije mogla probiti zbog odrona zemlje.

Ministarstvo obrane je priopćilo da se transportni helikopter ruske izrade Mi-17 srušio "na širem području" beogradskog aerodroma.

Nakon strašnog incidenta u Srbiji otac primio kćerku: 'Gdje si srećo moja, gdje si ti, je li?'

"Kontrolni toranj izgubio je vezu s helikopterom u 22.31 sati", navodi se u priopćenju. Vlada je tim povodom sazvala hitnu sjednicu.

Srbijanska vlada je 15. ožujak proglasila danom žalosti. Premijer Aleksandar Vučić je zamolio da se i danas mediji i svi drugi ponašaju kao da je dan žalosti.

Ministar obrane Bratislav Gašić ocijenio je da su 'piloti koji su poginuli u padu helikoptera bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije imala'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene