Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je banka ponudila njegovu ponudu za nagodbu u vezi hipoteke na kuću te mu je odlučila uzeti, Terry Hoskins iz SAD-a odlučio je kuću srušiti vlastitim snagama samo da ne dopadne banci u ruke.


Hoskins je tako kuću jednostavno buldožerom sravnio sa zemljom, piše Daily Telegraph. Hoskins je naime dugovao banci novac za kuću koja vrijedi 350.000 dolara, no kako nije uspijevao sklopiti prihvatljiv dogovor s bankom o otplati duga, banka je odlučila kuću mu oduzeti. 'Kada sam shvatio da dugujem 160.000 dolara za kuću koja vrijedi 350.000 i da mi ju je netko zbog toga odlučio oduzeti, nisam to mogao podnijeti. Zato sam je srušio', izjavio je Hoskins. Hoskins tvrdi da je banci ponudio da jedna osoba kuću otkupi za 170.000 dolara, no banka je odbila ponudu želeći zaraditi što je više moguće. Terry im je tada jasno poručio da će kuću prije sravniti sa zemljom nego je predati njima, no nisu ga ozbiljno shvatili.

Vezani članci Nadica Sunek - 1 Čekali su 446 dana da krene obnova, a gospođi Nadici srušili su kuću u nekoliko sati: ''Emocije su još uvijek prisutne, ali osjećam veliko olakšanje'' Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

A on je upravo to i učinio - prije dva tjedna sjeo je u buldožer i razorio dom. U banci slučaj nisu željeli komentirati, a Terry tvrdi da je svojim činom želio poslati poruku. 'Mislim da bi banke trebale dvaput razmisliti prije nego odluče nekoga izbaciti iz doma. U suprotno, moglo bi im se destiti da na kraju i njihovi čelnici budu primorani učiniti ono što sam učinio ja', rekao je Terry Hoskins.