Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalna gradnja

Srušena džamija kod Livna koja je bila uzrok napetostima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Sturbi kod Livna radnici tamošnjega komunalnog poduzeća u srijedu su srušili nedovršenu džamiju čija je ilegalna gradnja prouzročila napetosti između Hrvata i Bošnjaka, izvijestila je policija.

U pratnji policije uklonjen je izgrađeni dio džamije čije je rušenje još u srpnju naredila građevinska inspekcija u Livnu, potvrdio je glasnogovornik hercegbosanskog županijskog ministarstva unutarnjih poslova Ivica Vrdoljak. Policija je pružala podršku pri rušenju jer su bošnjački civili početkom kolovoza spriječili radnike komunalnog poduzeća u tadašnjem pokušaju rušenja.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Islamska zajednica sredinom je godine bez lokacijske i građevinske dozvole započela gradnju džamije u Sturbi, što je prouzročilo nezadovoljstvo Hrvata iz nekoliko susjednih mjesta. Kratko nakon toga, građevinska inspekcija naredila je rušenje bespravno izgrađene zgrade. U međuvremenu je i općinsko vijeće u Livnu odbacilo prijedlog izgradnje džamije navodeći da na toj lokaciji nikada nije bilo džamije te da bi to zahtijevalo izmjenu prostornog plana općine.

Nakon početka gradnje, policija je zabilježila i međusobne prijetnje između hrvatskog i bošnjačkog stanovništva u tom dijelu livanjske općine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene