Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski monstrum: 'Htio sam da dječak plati za majčine grijehe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Znam da o meni već govore i pišu da sam monstrum. I s pravom me tako zovu kad sam mogao ubiti dijete. I jesam monstrum', kazao je jučer na saslušanju Milinko Kušić (61) iz Ivanjice, koji je u petak zvjerski ubio Miroslava Mikija Bogdanovića (13) iz Trešnjevice kod Arilja, udarajući ga lopatom po glavi sve do smrti.

Kušić je kazao vlastima da je iz prtljažnika automobila izvadio vojničku lopatu i njome nekoliko puta udario dječaka po glavi sve dok nije pao, a zatim je nastavio udarati dječaka koji je ležao i zapomagao. Kada mu je skrskao glavu, Kušić je njegovo tijelo gurnuo u nepristupačnu jamu obraslu niskim raslinjem. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubavnici ubio sina, pa otišao s njom na kavu

Pred istražnim sucem Okružnog suda u Užici, koji mu je odredio pritvor, neslužbeno se saznaje da je Milinko Kušić jučer ponovio iskaz koji je dao policiji u nedjelju neposredno poslije uhićenja.

Kušić je priznao da je nesretnog dječaka ubio kako bi se osvetio njegovoj majci Dragici Milivojević, s kojom je ranije bio u intimnoj vezi. Kazao je da je teško podnio rastanak s ljubavnicom koja ga je ostavila prije godinu dana i da je odlučio da dijete plati za majčine grijehe.

>> Ljubavnici ubio sina, pa otišao s njom na kavu

Za razliku od nedjelje uvečer, kada je hladnokrvno pričao o ubojstvu, Kušić se jučer pokajao zbog ubojstva Miroslava Bogdanovića te pokazao izvjesnu dozu emocija. 

Prilikom davanja iskaza Kušić je cijelo vrijeme bio zagledan  u jednu točku. Ispričao je kako je malenog Mikija, kojeg je tvrdi čak i volio, namamio u šumu na brdo Gradina pričom da će mu pokloniti skuter. Kada je s dječakom stigao na dogovoreno mjesto iz prtljažnika vozila izvadio je lopatu.  

Istražnim organima kazao je kako je dječaka udario nekoliko puta lopatom po glavi sve dok nije pao. Nakon toga nastavio ga je udarati dok je dijete ležalo i zapomagalo u šumarku. Kada mu je smrskao glavu, Kušić je dječakovo tijelo gurnuo u nepristupačnu jamu. 

Kušićev podli plan da potragu za dječakom, u kojoj je i sam sudjelovao, odvede u suprutnom smijeru kako bi prikrio mjesto na kojem je sakrio leš, odvijao se po njegovom scenariju sve do nedjelje poslijepodne. 

Tada se pojavila žena koja je ispričala da je u petak, dok je zalijevala vrt, čula 'dijete ili ženu kako zapomaže s Gradine i viče 'nemoj me više tući, ubit ćeš me'. Nešto kasnije pronađeno je beživotno tijelo, a nedugo zatim uhićen ubojica kojeg susjedstvo  Miroslava Bogdanovića i njegova majke još od subote ujutro sumnjiče za nestanak dječaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene