Srpski dileri uhićeni su u nedjelju s 800 kilograma kokaina na jedrilici koja je plovila od Meksika u Španjolsku. Odale su ih fotografije kojima su se pohvalili na Facebooku.

Galerija


Grupa dilera raskrinkana je u blizini Azorskih otoka. Na jedrilici su prevozili 800 kilograma kokaina, a na Facebooku su se hvalili svojim putovanjem po Latinskoj Americi.

Vezani članci Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Tužiteljstvo za organizirani kriminal Srbije priopćilo je da je vođa grupe skiper V. F. On je u trenutku zapljene kokaina bio na jedrilici.

Sumnja se da je V. F. osmislio putovanje i kupovinu kokaina. Suradnici su mu bili otac i sin iz Šida, 66-godišnji M. Đ. i 39-godišnji D. Đ.

66-godišnjak i 39-godišnjak uhićeni su u Srbiji. Njih se sumnjiči da su financijski i logistički podržavali dilere. Policija je pretresla dom njih dvojice i pronašla dokaze da su cijelu ''avanturu'' podržavali uplatama, piše Blic.

39-godišnji D. Đ. objavio je na Facebooku niz fotografija u razdoblju od siječnja do travnja ove godine. Hvalio se odlaskom u Meksiko, a na jednoj od fotografija označio je vođu grupe V. F. i napisao: "Pa ti, kapetane, hrani mačke."

Policija sumnja da je odlazak 39-godišnjaka u Meksiko bio zbog prepravaka koje je na jedrilici trebalo napraviti kako bi se kokain sakrio u nju. Nakon izvršenih prepravaka na jedrilici dileri su utovarili 800 kilograma kupljenog kokaina i krenuli na put prema Europi.

U međuvremenu, dok su čekali trenutak u kojemu će se s drogom zaputiti prema Španjolskoj, grupi su se pridružili 24-godišnji Meksikanac E. A. A. C., 48-godišnji Rus S. R.Srbin B. I. Meksikanac i Rus uhićeni su na jedrilici, a Srbin je u bijegu.

Španjolski mediji javljaju da je praćenje te grupe počelo tijekom kolovoza, kad su do njih došle prve informacije o sumnjivom teretu na jedrilici.