Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisega nove vlade

Srpska vlada će prisegnuti na 'očuvanje Kosova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova vlada Srbije, koja će , kako je najavljeno, biti izabrana do kraja sljedećeg tjedna, u skupštini mora dobiti potporu najmanje 126 zastupnika, a njen mandat počinje teći polaganjem prisege.

Srbijanski mediji prenose cijeli tekst prisege u kojem se spominje ' očuvanje Kosova' : Prisežem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obvezujem da ću poštivati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade obnašati savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbiji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama"

>> Nikolić: Drage ću volje preuzeti povijesnu odgovornost za rješavanje kosovskog pitanja

VD predsjednika Nikolićeve SNS-a, Aleksandar Vučić najavio je da će nova vlada najvjerovatnije imati 16 resora i 18 članova, uključujući predsjednika i potpredsjednike, te da će sastav vlade Srbije biti poznat do sljedećeg petka.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene