Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova vlada Srbije, koja će , kako je najavljeno, biti izabrana do kraja sljedećeg tjedna, u skupštini mora dobiti potporu najmanje 126 zastupnika, a njen mandat počinje teći polaganjem prisege.


Srbijanski mediji prenose cijeli tekst prisege u kojem se spominje ' očuvanje Kosova' : Prisežem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obvezujem da ću poštivati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade obnašati savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbiji.

>> Nikolić: Drage ću volje preuzeti povijesnu odgovornost za rješavanje kosovskog pitanja

Vezani članci Mislav Bago Sutra odluka o nastavku državnih mjera: Mislav Bago objašnjava kome će Vlada udovoljiti Ljubljana, ilustracija Susjedi će morati paziti što govore: Za vrijeđanje članova Vlade plaćat će se paprene kazne

VD predsjednika Nikolićeve SNS-a, Aleksandar Vučić najavio je da će nova vlada najvjerovatnije imati 16 resora i 18 članova, uključujući predsjednika i potpredsjednike, te da će sastav vlade Srbije biti poznat do sljedećeg petka.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.