Obavijesti Video Pretražite Navigacija
porciju dobila i oporba

Novi Sad na nogama: Srpska političarka Hrvate nazvala "oboljelom nacijom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Hrvati su trajno oboljela nacija", smatra novoimenovana članica Gradskog vijeća Novoga Sada za obrazovanje iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), Dina Vučinić.

"Zaev skinuo zavoj pa se dosjetio da napadne Srbiju … šiptar", "Hrvati su trajno oboljela nacija", "Propalice, bando, nakaze, lopovi iz SZS! Marš iz RTS! …", samo su neka od stajališta koja je Dina Vučinić podijelila na svom Twitter profilu, a na koja je podsjetio dužnosnik oporbene Demokratske stranke (DS) Goran Radojev iz Novoga Sada, prenosi portal Nova.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ suzdržan Stranka srpskog premijera Vučića dobiva status pridružene članice Europskoj pučkoj stranci Slika nije dostupna Sve bliže MOGUĆI PRIJEVREMENI IZBORI Srpski premijer traži potporu svoje stranke

Stajališta nove članice vijeća, zadužene za obrazovanje, uznemirili su novosadsku javnost, posebno roditelje koji nisu srpske nacionalnosti, navodi Nova.rs.

"Potpuno sam zgrožen. Znači li to da je moje dijete, koje ide u šesti razred osnovne škole, oboljelo, zato što mu je otac Hrvat? Je li to službeno stajalište gradske vlasti, koja je ovu osobu izabrala da vodi obrazovanje u gradu?" rekao je Novosađanin Ivan H., čiji identitet portal nije želio otkriti.

Pored vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, novoj tajnici za obrazovanje "nije strana ni diskriminacija, koju je javno pokazala u Skupštini grada Novog Sada", dodaje portal.

Na jednom od zasjedanja Vučinić je s govornice prozvala jednog oporbenog vijećnika zbog "govorne mane".

Portal navodi i da će se obrazovanjem u Novome Sadu baviti osoba koja je studirala osam godina na privatnom Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, na kojem je diplomirala 2014. godine.

Navodi se i kako nova gradska dužnosnica nema niti jedan dan radnog iskustva u području obrazovanja, jer je radila kao pravnica u poduzeću Poslovni prostor, a do 2020. u Elektroprivredi Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene