Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: U eksploziji poginule 23 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 23 osobe poginule su u podmetnutoj eksploziji autobusa na jugo-istoku Šri Lanke nešto prije isteka roka za prekid vatre između vladinih snaga i tamilskih pobunjenika, priopćila je policija.

Nakon eksplozije napadači su zapucali na autobus u Buttali, 200 kilometara jugoistočno od Colomba, priopćila je policija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Humanitarna kriza se širi Tamili traže prekid vatre, vlada odbija Slika nije dostupna Ubrzana akcija Šri Lanka nastavlja napade na tamilske tigrove

Ranjeno je 67 osoba.

Vladin glasnogovornik Lakshman Hulugalle optužio je za eksploziju, koju je izazvala bomba podmetnuta uz cestu, pripadnike snaga tamilskih tigrova.

U autobusu je bilo oko 70 putnika, uključujući i školsku djecu, a ranjena su i trojica vojnika koja su bila u vojnom vozilu.

Vlada je prije dva tjedna najavila da će prekinuti primirje koje se uglavnom ignoriralo otkako su tamilski pobunjenici ponovno počeli napadati vladine snage u prosincu 2005. godine, a vojska uzvratila nizom operacija protiv njih.

Etnički sukobi traju od 1983., a u njima je poginulo više od 74.000 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene