Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srebrenica: U masovnoj grobnici pronađeni ostaci 66 ubijenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U masovnoj grobnici u istočnoj Bosni kod mjesta Zeleni jadar u okolici Srebrenice pronađeni su posmrtni ostaci 66 osoba za koje se vjeruje kako su žrtve masakra kojega su na tom području počinile postrojbe bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

Jasna Subotić, glasnogovornica tužiteljstva Tuzlanske županije po čijem je nalogu obavljena ekshumacija, izjavila je danas novinarima kako su pronađena dva kompletna skeleta te nekompletni ostaci još 64 tijela.

Pročitajte i ovo Provjereno: problemi na Mirogoju - 3 Priča Provjerenog Dok drugi za Sve svete odlaze na groblje, oni svoju obitelj nemaju gdje pokopati: Grobnice su ukradene, a institucije o tome i dalje šute Slika nije dostupna Žrtve rata narko kartela U Meksiku pronađeno 37 leševa u masovnoj grobnici

Pronađene su i tri vreće u kojoj su bile manje kosti kao i dijelovi odjeće te sat i nakit.

Očekuje se kako će pri identifikaciji pronađenih posmrtnih ostataka pomoći i osobni dokumenti koji su također pronađeni.

Grobnica nazvana "Pusmulići II" jedna je od onih sekundarnog tipa. U takve grobnice naknadno su premještani posmrtni ostaci ubijenih zarobljenika kako bi se prikrili tragovi počinjenih zločina.

Već sljedećeg tjedna forenzički stručnjaci tuzlanskog odjela Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine nastavit će će proces ekshumacije u okolici Bratunca gdje je već utvrđeno postojanje veće masovne grobnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene