Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučio riješiti dug

Srbin uzeo kredit od 5000, a vratio 4000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenuti Srbin odlučio je uzeti kredit u dinarima kako bi riješio dug na kreditnoj kartici.

Jedan Srbin 'nasamario je banku' i uzeo kredit od pet tisuća eura, a vratio samo četiri tisuće, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova službena valuta ANKETA Za dva tjedna prestaje iskazivanje cijena u kunama i eurima: Treba li se produljiti? Zamjena do kraja godine - 1 zamjena na 2000 lokacija Euri su u novčaniku, ali što je s kunama koje još nismo zamijenili? Kod građana ih je još uvijek 4,66 milijardi

Prije sedam godina uzeo je kredit u dinarima jer za njih nije tražen depozit. Odlučio je naime pomoću kredita riješiti dug na kreditnoj kartici koji ga je mučio dvije godine.

'Nikako nisam uspijevao smanjiti minus, a samo sam otplaćivao kamatu na glavnicu. I to bi išlo unedogled da mi nije sinulo da pomoću kredita skinem omču oko vrata. Rata bi mi bila koliko i prethodna mejsečna kamata, a za tri godine bih se tako izvukao iz minusa', objasnio je.

VIDEO Austriji se ne sviđa hrvatsko rješenje za 'švicarac'?

Iako ga je bankarica uvjeravala da je bolja opcija kredit u eurima, odlučio se za dinare. Kada mu je isplaćen kredit u dinarima od iznosa je mogao kupiti oko 5000 eura. Anulirao je dug na kreditnoj kartici i za ostatak novca kupio eure za crne dane.

Njegova rata u dinarima na početku je bila ekvivalentna stotini eura, međutim već treća rata bila je oko 85 eura. Svaki naredni mjesec bilježio je kolika bi bila dinarska rata u eurima, te shvatio da mu je banka dala 5000 eura, a on je vratio nešto malo više od 4000 eura. Dakle, okoristio se klizanjem dinara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene