Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spomenuti Srbin odlučio je uzeti kredit u dinarima kako bi riješio dug na kreditnoj kartici.


Jedan Srbin 'nasamario je banku' i uzeo kredit od pet tisuća eura, a vratio samo četiri tisuće, piše Kurir.

Vezani članci Novac, ilustracija Uvođenje osobnih sankcija Rusiji: Ekonomski stručnjak objašnjava možete li doista prestati plaćati kredit ruskoj banci Slika nije dostupna Dosjetljivi mladić ispisao cjenik droge na zidu zgrade

Prije sedam godina uzeo je kredit u dinarima jer za njih nije tražen depozit. Odlučio je naime pomoću kredita riješiti dug na kreditnoj kartici koji ga je mučio dvije godine.

'Nikako nisam uspijevao smanjiti minus, a samo sam otplaćivao kamatu na glavnicu. I to bi išlo unedogled da mi nije sinulo da pomoću kredita skinem omču oko vrata. Rata bi mi bila koliko i prethodna mejsečna kamata, a za tri godine bih se tako izvukao iz minusa', objasnio je.

VIDEO Austriji se ne sviđa hrvatsko rješenje za 'švicarac'?

Iako ga je bankarica uvjeravala da je bolja opcija kredit u eurima, odlučio se za dinare. Kada mu je isplaćen kredit u dinarima od iznosa je mogao kupiti oko 5000 eura. Anulirao je dug na kreditnoj kartici i za ostatak novca kupio eure za crne dane.

Njegova rata u dinarima na početku je bila ekvivalentna stotini eura, međutim već treća rata bila je oko 85 eura. Svaki naredni mjesec bilježio je kolika bi bila dinarska rata u eurima, te shvatio da mu je banka dala 5000 eura, a on je vratio nešto malo više od 4000 eura. Dakle, okoristio se klizanjem dinara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju