Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informativni razgovor

Srbijanski tajkun Mišković na saslušanju u policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek jedne od najvećih srbijanskih tvrtki na policiju je došao sam, bez odvjetnika. Na ulasku u zgradu MUP-a nije davao izjave. Navodno ga ispituju o nizu spornih privatizacijskih operacija.

Jedan od najbogatijih srbijanskih tajkuna, vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković došao je danas u zgradu MUP-a u Beogradu na informativni razgovor. Dočekale su ga brojne novinarske ekipe, no izjave nije davao. Na ispitivanju bi se mogao zadržati najviše četiri sata.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Čeka ga i glazbeni program Srbija sprema veliki doček za "čeličnog prijatelja": Vina će mu služiti Vučić osobno Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija

>> Janković osumnjičen za zloporabu položaja pri gradnji Mercatora

Službeno nije objavljeno o čemu će ga istražitelji MUP-a i Tužiteljstva za organizirani kriminal ispitivati, no poznato je da se vode istražne radnje u slučaju nekoliko spornih privatizacija, a spominje se i sumnjiva zamjena zemljišta u Novom Beogradu na kojem bi trebala graditi Miškovićeva tvrtka Delreal.

Nedavno je stigla i vijest o promjeni Miškovićeva prebivališta. Umjesto u Srbiji, adresa mu je sada na Cipru, a tamo je još prije godinu dana prebacio i veći dio svog poslovanja.

Srbijanski ministar pravde Nikola Selaković u izjavi za B92 rekao je da je Mišković pozvan u svojstvu građanina na informativni razgovor i da 'tu nema nikakvog pritvora'. 'Imamo jedan ozbiljan i strašan problem, a to je da se važne stvari za ovu zemlju prešućuju ili izobličavaju ili zataškavaju. Mišković je u ovih 26-27 godina i pozivao na saslušanje i saslušavao. Ovo je prvi put u tih 26-27 godina da njega netko poziva na saslušanje i da će biti saslušan, a to radi država Srbija', rekao je Selaković znakovito napominjući da su dosad mnoge teme stavljane u ladicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene