Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U svojem lobiranju da u UN-u stopira rezoluciju o Srebrenici prema kojoj je Srbija počinila genocid, srbijanski predsjednik koristio se svim mogućim metodama i argumentima.


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poslao je pismo Vladimiru Putinu u kojem je naveo kako će Balkan biti na ivici rata ukoliko rezolucija o Srebrenici bude usvojena.

Beogradska Politika navodi da je Nikolić poslao pismo ruskom predsjedniku u vrijeme pripreme britanske rezolucije koja na kraju ipak nije usvojena u Vijeću sigurnosti UN-a jer je upravo Rusija, očekivano, uložila veto.

Tražeći od Putina da stopira rezoluciju, Nikolić je naveo da će, 'ako samo jedan, i to srpski narod bude osuđen za ni manje ni više, nego jedini genocid svjetskih razmjera, napori Srbije i njegovi osobno da živimo, kao dobri susjedi, biti uzaludni'.

Vezani članci Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radman: "Antihrvatska histerija u Srbiji je nepotrebna, a njen generator je..."

NIKOLIĆ PISAO BRITANSKOJ KRALJICI - Nevjerojatno što je napisao

U tom slučaju, 'Balkan će biti na ivici novog rata', naveo je Nikolić u pismu koje je beogradska Politika dobila na uvid a prenosi B92.

Osim Putinu, srbijanski predsjednik pisao je i britanskoj kraljici u povodu inicijative Londona da se u Vijeću sigurnosti usvoji Rezolucija o Srebrenici i zatražio povlačenje toga dokumenta.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook