Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Foto: Afp

Srbija je uvrijeđena izraelskim sudjelovanjem u obilježavanju Oluje, požalio se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru izraelskom premijeru Netanyahuom.


Kako prenosi list Blic, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je istaknuo je kako je, bez obzira na izraelsko sudjelovanje u obilježavaju Oluje u Kninu, Srbija spremna raditi na suradnji s Izraelom, s ciljem "najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i židovskog naroda".

Vezani članci Ivica Dačić, Milorad Pupovac Zaiskrilo između Dačića i Pupovca: "Nikome ne popujemo, ali neki ljudi u Srbiji imali su veze sa zlom" Hrvatski vojnici u Kninu zbog priprema proslave 25. obljetnice Oluje - 1 Ponovno problemi? Neki na proslavu obljetnice Oluje planiraju doći u majicama s natpisom ZDS. Brigadir iz Knina svima poslao poruku

Prema priopćenju iz Službe za suradnju s medijima, u razgovoru je izraelski premijer Benjamin Netanyahu prihvatio poziv srbijanskog predsjednika da posjeti Srbiju.

Letjeli iznad Kninske tvrđave

Podsjetimo, tri su izraelska zrakoplova F-16 sudjelovala u Kninu na obilježavanju 23. godišnjice Oluje te su u formacijskomu letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela iznad Kninske tvrđave.

S hrvatskim su dužnosnicima bili i predstavnik izraelskog ministarstva obrane te gost oz SAD-a, zapovjednik nacionalne garde Minnesote.