Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Vojislav Šešelj (Foto: AFP) Foto: Afp

Srpska radikalna stranka (SRS) održala je sjednicu "Centralne otadžbinske uprave" u Hrtkovcima, prvi put u kući koju je u tome selu lider radikala nedavno kupio, prenijeli su u ponedjeljak vojvođanski mediji.


Na sjednici su izabrani novi članovi Centralne uprave: dosadašnja predsjednica Izvršnog odbora stranke Vjerica Radeta izabrana je za potpredsjednicu SRS-a, dok je na funkciju predsjednika Izvršnog odbora izabran Miroljub Ignjatović, dosadašnji glavni tajnik Izvršnog odbora, prenose mediji.

Vezani članci Vojislav Šešelj (Foto: Pixell) Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima: "Njegov dolazak unosi nespokoj među ovdašnje Hrvate" Napali ih pristalice Šešeljevih radikala (Foto: Dnevnik.hr) "Ustaše, marš iz Srbije": Došli s transparentom "Šešelj je ratni zločinac", a onda ih napali šakama

Na novinarsko pitanje Radio-televizije Vojvodine (RTV) hoće li u toj kući prijaviti prebivalište, lider radikala i haški osuđenik Vojislav Šešelj je rekao da mu je to u planu, ali da tome mora prethoditi legalizacija objekta koji je kupljen i ostali administrativni poslovi.

U ovom objektu bit će, pored ureda Srijemskog okružnog odbora SRS-a i Mjesnog odbora, smješten i Komitet za obranu Šešelja, koju priprema po izvanrednom pravnom lijeku, a riječ je o postupku obaranja presude koja mu je izrekao Haški sud, navodi RTV.

U svojoj vijesti ta televizijska kuća navodi da dolazak Šešelja u njihovo selo nije iznenadio mještane Hrtkovaca.

Osuđenik za zločine protiv čovječnosti tijekom devedesetih u Vojvodini Vojislav Šešelj kupio je sredinom svibnja kuću u Hrtkovcima, mjestu koje je sinonim za progon srijemskih Hrvata.

"Lider radikala vraća se među ljude koje je proganjao", bio je naslov tadašnjega teksta u listu Blic, u kojemu se navodi da je kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom središtu tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve svetog Klementa.

Hrtkovci su sinonim za progon srijemskih Hrvata koji je počeo održavanjem mitinga SRS-a, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kada su pročitana imena sedamnaestero Hrvata kojima je javno poručeno da se sele. (Hina)