Vojislav Šešelj (Foto: AFP)
Vojislav Šešelj (Foto: AFP) Foto: Afp

Srpska radikalna stranka (SRS) održala je sjednicu "Centralne otadžbinske uprave" u Hrtkovcima, prvi put u kući koju je u tome selu lider radikala nedavno kupio, prenijeli su u ponedjeljak vojvođanski mediji.


Na sjednici su izabrani novi članovi Centralne uprave: dosadašnja predsjednica Izvršnog odbora stranke Vjerica Radeta izabrana je za potpredsjednicu SRS-a, dok je na funkciju predsjednika Izvršnog odbora izabran Miroljub Ignjatović, dosadašnji glavni tajnik Izvršnog odbora, prenose mediji.

Vezani članci Vojislav Šešelj (Foto: Pixell) Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima: "Njegov dolazak unosi nespokoj među ovdašnje Hrvate" Tomislav Žigmanov (Foto: Dnevnik.hr) Šutnja na govor mržnje šešeljevaca: Jedna činjenica dovoljno govori o atmosferi i strahu kod Hrvata u Vojvodini

Na novinarsko pitanje Radio-televizije Vojvodine (RTV) hoće li u toj kući prijaviti prebivalište, lider radikala i haški osuđenik Vojislav Šešelj je rekao da mu je to u planu, ali da tome mora prethoditi legalizacija objekta koji je kupljen i ostali administrativni poslovi.

U ovom objektu bit će, pored ureda Srijemskog okružnog odbora SRS-a i Mjesnog odbora, smješten i Komitet za obranu Šešelja, koju priprema po izvanrednom pravnom lijeku, a riječ je o postupku obaranja presude koja mu je izrekao Haški sud, navodi RTV.

U svojoj vijesti ta televizijska kuća navodi da dolazak Šešelja u njihovo selo nije iznenadio mještane Hrtkovaca.

Osuđenik za zločine protiv čovječnosti tijekom devedesetih u Vojvodini Vojislav Šešelj kupio je sredinom svibnja kuću u Hrtkovcima, mjestu koje je sinonim za progon srijemskih Hrvata.

"Lider radikala vraća se među ljude koje je proganjao", bio je naslov tadašnjega teksta u listu Blic, u kojemu se navodi da je kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom središtu tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve svetog Klementa.

Hrtkovci su sinonim za progon srijemskih Hrvata koji je počeo održavanjem mitinga SRS-a, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kada su pročitana imena sedamnaestero Hrvata kojima je javno poručeno da se sele. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju