Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest oboljelih u teškom stanju

Pet umrlih, Srbija pred proglašenjem epidemije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je pred proglašenjem epidemije svinjske gripe.

Tako barem tvrde tamošnji mediji. Pet osoba u Srbiji do sada je preminulo od posljedica svinjske gripe, a njih šestoro u teškom stanju. Odluka o proglašenju epidemije bit će donesena u utorak, prenosi RTS, a ministar zdravstva Tomica Milosavljević poručuje da će Srbija pobijediti bolest. U Srbiji je do sada umrlo pet osoba, a u teškom stanju trenutačno je šestoro oboljelih. Nakon sve više prijava oboljelih, Srbija je sve bliža proglašavanju epidemije, piše RTS.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Slika nije dostupna Brojka se popela na četiri U Sloveniji dva nova smrtna slučaja od H1N1

>> Istraživanje: H1N1 ipak najsmrtonosniji za starije i - pretile!

'Beograd spreman za epidemiju'

U Srbiji je već pet osoba preminulo od posljedica svinjske gripe Milosavljević je sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, beogradskim tajnikom za zdravlje Zoranom Blagojevićem i koordinatorom za borbu protiv svinjske gripe Branislavom Lazićem posjetio beogradske bolnice, gdje su upoznati sa mjerama i planovima za zbrinjavanje oboljelih. Đilas je rekao da je Beograd spreman za epidemiju svinjske gripe i da postoje kapaciteti za zbrinjavanje svih oboljelih, kao i da postoje rezervna sredstva u gradskom budžetu za nabavku respiratora i lijekova.

Blagojević je pozvao građane koji sumnjaju da su zaraženi virusom da se prvo obrate domovima zdravlja.

Hoćete li se cijepiti protiv svinjske gripe?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene