Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpsko Ministarstvo obrane odlučilo se na potez koji zasigurno neće proći bez burnih reakcija u Hrvatskoj i BiH. Beogradska Politika piše kako bi se do kraja proljeća trebale podijeliti vojne spomen-medalje i vojne spomenice sudionicima u ratu na području bivše Jugoslavije.


'Da bi dobili odličje za sudjelovanje u borbenim djelovanjima na teritoriju SFRJ i SRJ, osobe moraju imati dokaze da su bile tamo i da nisu učinile nešto što je suprotno odredbama međunarodnog humanitarnog i ratnog prava', pojasnio je pukovnik Slađan Ristić.

Vezani članci Vojnik (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Zakon kaže: Osuđenici na najmanje pet godina zatvora gube vojne činove Slika nije dostupna Rusija vraća dug BiH: 125 milijuna dolara isplatit će u gotovini

U Srbiji na to gledaju kao na vraćanje još jedne tradicije u Vojsku Srbije i to nakon 17 godina. 'Tehnička komisija će kontrolirati dostavljene prijedloge u smislu ispunjavanja uvjeta po zadanim kriterijima, te će napraviti i dostaviti konačan popis osoba na suglasnost ministru obrane', dodao je Ristić.