Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzna odluka

Srbija odlikuje vojnike koji su ratovali u Hrvatskoj i BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko Ministarstvo obrane odlučilo se na potez koji zasigurno neće proći bez burnih reakcija u Hrvatskoj i BiH. Beogradska Politika piše kako bi se do kraja proljeća trebale podijeliti vojne spomen-medalje i vojne spomenice sudionicima u ratu na području bivše Jugoslavije.

'Da bi dobili odličje za sudjelovanje u borbenim djelovanjima na teritoriju SFRJ i SRJ, osobe moraju imati dokaze da su bile tamo i da nisu učinile nešto što je suprotno odredbama međunarodnog humanitarnog i ratnog prava', pojasnio je pukovnik Slađan Ristić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Documenta i Inicijativa mladih Godinu nakon presude BiH šestorci udruge opet tražile da se osuđenima oduzmu odličja Slika nije dostupna O odličjima i činovima Zakon kaže: Osuđenici na najmanje pet godina zatvora gube vojne činove

U Srbiji na to gledaju kao na vraćanje još jedne tradicije u Vojsku Srbije i to nakon 17 godina. 'Tehnička komisija će kontrolirati dostavljene prijedloge u smislu ispunjavanja uvjeta po zadanim kriterijima, te će napraviti i dostaviti konačan popis osoba na suglasnost ministru obrane', dodao je Ristić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene