Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnički problemi

Srbija: Odgođena sjednica o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski državni vrh odgodio je za danas najavljenu zajedničku sjednicu Vlade i predsjednika države o tzv. platformi za Kosovo, javljaju beogradski mediji. Razlog odgode - tehnički problemi.

Očekuje se kako će na sutrašnjoj sjednici biti usvojena dva dokumenta o Kosovu - jedan u svezi teksta Rezolucije o kojem će se izjašnjavati zastupnici srbijanskog Parlamenta u petak, a drugi se tiče zaključaka, koji će se odnositi na daljnji nastavak pregovora s Prištinom.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Očajno razdoblje za susjede Dvije tragedije urezale su se u tkivo moralno posrnule Srbije, a pamti se i diplomatski rolerkoster s Hrvatskom

Prema navodima srbijanske agencije Tanjug, Rezolucija o Kosovu bi trebala imati pet točaka, od kojih je ključno stajalište kako Srbija nikad neće priznati neovisnost Kosova.

>> Nikolić: EU nije položila ispit

Sutra će srbijanska Vlada i predsjednik Tomislav Nikolić raspravljati i o tome kako će dijalog s Prištinom biti nastavljen, te kako svaki pomak u tom dijalogu mora pratiti i napredak Srbije na putu eurointegracija, o rješavanju statusa kosovskog sjevera sa srpskom većinom, te o posebnim jamstvima osobnih i kolektivnih prava za Srbe južno od rijeke Ibra.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene