Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Srbiji je naređena hitna evakuacija sela uzvodno i nizvodno od Šapca zbog opasnosti probijanja nasipa na Savi.


Hitnu evakuaciju stanovništva naredio je Ljubiša Diković, šef gradskog stožera obrane od poplava. Radi se o desetak sela uz nasip na desnoj obali Save, prenosi Blic.

Vezani članci Sergej Lavrov (Foto: Dnevnik.hr) Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u samoizolaciji, odgođeni posjeti Srbiji i BiH Koronavirus u Srbiji U Srbiji najmlađi hospitalizirani pacijent ima samo pet mjeseci, epidemiologinja Kisić Tepavčević: "Pripremamo se za najgori mogući scenarij"

Na tom području nasip je počeo popuštati i postoji ozbiljna opasnost da Sava probije na nekoliko mjesta i ugrozi okolna naselja. Prvi znaci nevolje u tom smislu uočeni su kao pojava mulja i vode u donjim dijelovima nasipa, zbog čega je i proglašen nesigurnim.

FOTO Beograd spreman za plimni val, građani pozvani da štede struju

Iako je vojska krenula s evakuacijom, mnogi mještani ne žele napustiti svoje domove pa ih je Diković osobno zamolio i naredio im da to učine kako bi se spasili moguće pogibelji.

Najugroženija naselja su Čevrntije, gdje je i tijekom noći bilo problema, ali je 500 vojnika uspjelo sanirati nasip, zatim Drenovac, Mačvanski Pričinović, Ševarice, Tabanović, Orid, Mrđenovac, Miokus i Provo. Grad Šabac nije ugrožen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook