Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Makedonac je nepozvan upao u kuću bračnog para iz Srbije i zatražio kruha i sira.


Bračni par iz Gornje Trnave u Srbiji neobično je reagirao na stranca koji je nepozvan upao u njihov dom. 54 -godišnji Makedonac upao je naime u njihovu kuću u niškom selu i tražio hranu.

Vezani članci Mljekara u vlasništvu Općine Karlobag - 2 Općinska tvrtka pokušala povećati zaposlenost, uspjeh ih i same iznenadio: "Nekad su nam se smijali, danas nam zavide" Sirne zvijezde (Foto: sadanduseless.com) - 3 Odgovorili su na pitanje kako bi zvijezde izgledale kao sirevi prije nego što ga je itko postavio

'Daj kruha i sira', zavikao je s vrata i šokirao domaćicu Zoricu koja je, kada je primijetila da stranac drži ruku ispod jakne, pomislila da je naoružan. Ipak dala mu je kruh koji je zatražio. Sir nije imala. Ona i njezin suprug odlučili su naime 'ispoštovati tradiciju' i stranca 'nahraniti i napojiti'. Tek nakon toga pozvali su policiju i hitnu pomoć.

Prepričavajući događaj domaćin Nenad rekao je da su strancu, kada je pojeo, skuhali kavu te mu dali cigarete. On im je pak ispričao da pet dana ništa nije jeo, kao i da je u Makedoniji bio u psihijatrijskoj bolnici i da je do njih danima putovao pješke iz Beograda.

'Nije bio agresivan, ali je pričao nepovezano, očigledno je da s njim nije bilo u redu. Znam da su psihijatrijski bolesnici nepredvidivi pa sam strahovao što može učiniti, naročito jer je su u kući bili starac i dijete', ispričao je Nenad i dodao da su strancu pustili narodnu glazbu da ga smire, a dok nije gledao pozvali su hitne službe.

Policija je privela Makedonca kojem je zbog kršenja Zakona o strancima određena kazna od 8 tisuća dinara, ali kako nije imao novac zamijenjena je zatvorom u tajanju od osam dana, piše Telegraf. 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju