Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedno 100 mil. dolara

Srbija uz pomoć Amerike izvozi oružje u Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je s Irakom potpisala ugovor o izvozu naoružanja i vojne opreme vrijedan više od sto milijuna dolara, prenosi beogradski tisak, a za taj posao zeleno svjetlo dale su Sjedinjene Američke Države.

Na inicijativu srpskog Ministarstva obrane 'Jugoimport SDPR' potpisao je ugovor za izvoz naoružanja i vojne opreme, vrijedan 100 miliona dolara sa Irakom, a prema pisanju Blica, razgovara se i o proširenju aranžmana. U ovom poslu, kako javlja Blic, Srbija je imala pomoć 'saveznika iz sjene'. Koalicijske snage, predvođene SAD-om, dale su suglasnost da iračko Ministarstvo obrane sklopi posao upravo sa Srbijom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Provalili u tajne dokumente Hakeri razotkrili! Putin je u velikim problemima: "Ovo se nije dogodilo od početka rata" Slika nije dostupna Granica s Irakom i Jordanom SAD postavio lansere dalekometnih raketa na jug Sirije

Po riječima srbijanskog ministra obrane Dragana Šutanovca, u realizaciju ugovora bit će uključeno šest srpskih tvornica vojne opreme i tehničko-remontni zavod, koji će u idućih godinu dana izvoziti naoružanje i vojnu opremu.

Objasnio je kako je to samo dio ugovora koji se tiče isključivo izvoza naoružanja i vojne opreme, te da se nastavljaju pregovori oko angažmana srbijanske građevinske operative na rekonstrukciji vojnih baza i bolnica, ne samo u Iraku već i u drugim državama.

'Očekujemo potpisivanje novih ugovora do kraja godine, a vrijednost jednog od njih, zasad ne bih mogao da vam kažem o kojoj zemlji se radi, mogla bi premašiti ovaj potpisan s Iračanima vrijedan više od sto milijuna dolara', rekao je Šutanovac. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene