Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Haški osuđenici kazne trebaju izdržavati u svojim državama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Srbije Vojislav Koštunica zatražit će od glavnog tajnika UN-a mogućnost da osuđenici Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) kazne izdržavaju u zatvorima zemalja čiji su državljani.

"Premijer Srbije u pismu, koje će uputiti glavnom tajniku UN-a obrazložit će spremnost i dati državno jamstvo da će haaški optuženici kazne izdržavati po svim međunarodnim standardima", rekao je na konferenciji za novinare ministar za rad Srbije Rasim Ljajić nakon sjednice srbijanske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da je nevina Ovo su njeni posljednji sati... Slika nije dostupna 1.000 ljudi čeka Objesili 10 suđenika na smrt - najveći broj pogubljenja u jednom danu

Ljajić je dodao da će u pismu premijer iznijeti ocjenu "da bi izdržavanje kazni u zemljama iz kojih osuđenici dolaze pridonijelo vraćanju povjerenja u odnosima ICTY-ja i Beograda kao i da bi to dodatno potaknulo dobrovoljne predaje optuženih pred tim tribunalom".

Rekao je i da Srbija nastoji s drugim državama bivše SFRJ formulirati prijedlog UN-u koji bi rezultirao sporazumom s Haaškim tribunalom o izdržavanju kazni u državama iz kojih osuđenici dolaze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene