Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno došli do informacija

Srbi tvrde da su oni uhitili Antu Gotovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski operativci 2005. godine prateći Luku Bojovića ušli su u trag Hrvoju Petraču, koji je financirao odbjeglog generala Gotovinu te tako došli do najtraženijeg hrvatskog bjegunca, piše srbijanski Press.

Ante Gotovina je slučajno uhićen u Španjolskoj 2005. godine, piše Press. Taj srbijanski portal tvrdi također kako se to dogodilo nakon što su srpski operativci prateći aktivnosti Luke Bojovića, njegovog pokojnog kuma Cvetka Simića došli do Hrvoja Petrača, osumnjičenog za financiranje Gotovine.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Slika nije dostupna Suđenje Gotovini tek u proljeće 2008.

Press piše kako je tada došlo do uhićenja odbjeglog generala i kako je to informacija koju su do sada znala samo tri čovjeka iz srpskog MUP-a. Informacija je bila strogo čuvana tajna.

>> 'Gotovina osuđivao zločine, ali je za njih imao razumijevanja'

'Početkom 2005. pojavila se informacija da se sprema niz ubojstava u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Za tako nešto tada je jedino bio sposoban klan Luke Bojovića, a policijski operativci nisu mogli dobiti niti jednu informaciju sve dok nisu uhitili Cvetka Simića', ispričao je za Press pripadnik srpske policije.

Dodaje kako Simić nije želio odati Bojovića, ali je policija tijekom praćenja njihove komunikacije došla do broja Hrvoja Petrača. Press piše kako se tada počelo odmotavati klupko oko najtraženijeg haškog bjegunca iz RH. Tadašnji srpski ministar Dragan Jočić rekao je 'da se ide do kraja' i proslijedio kontakte kolegama iz Hrvatske.

Preko Cvetka Simića i njegove komunikacije s Hrvojem Petračem otkriveni su motivi suradnje, kao i da veza između Bojovića i Gotovine datira još iz Legije stranaca, tvrdi Press. Njihov izvor iz policije na koji se pozivaju tvrdi kako su preko Petrača izravno došli do Gotovine.

'Nakon ovih operativnih saznanja, doslovno su na uhićenju Gotovine dva mjeseca radile obavještajne službe, dok su hrvatska i srpska policija nastavile rad na razotkrivanju mreže mafijaških suradnika', rekao je Pressov sugovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene