Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imao i upute

Spriječen teroristički napad u Moskvi: Muškarac se spremao detonirati bombu ispred vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske sigurnosne službe spriječile su teroristički bombaški napad u četvrtak i pritvorile muškarca koji se pripremio detonirati bombu ispred vladine zgrade, objavila je Savezna sigurnosna služba (FSB).

FSB je opisao muškarca kao osobu koja potječe iz središnje Azije te dodao da je djelovao prema naredbama međunarodne terorističke grupe.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!"

Takvi incidenti su rijetki u glavnom gradu, no zaposlenik FSB-a je ubijen u središtu Moskve u prosincu prošle godine kad je muškarac zapucao na zgrade FSB-a.

FSB je objavio da je pronašao dijelove improvizirane eksplozivne naprave među stvarima pritvorenog muškarca, zajedno s uputama za pravljenje eksploziva i prepiskom s drugim militantima.

"Prijestupnik je planirao putovati u borbenu zonu na Bliskom istoku kako bi sudjelovao u aktivnostima terorističkih grupa", priopćio je FSB na svojoj stranici.

Također je rečeno da se provode istrage te da je pokrenut kazneni postupak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene