Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni u Ukrajini

Pogledajte teroriste koji su namjeravali ubiti Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske i ukrajinske obavještajne agencije uspješno su osujetile teroristički plan za atentat na ruskog premijera Vladimira Putina.

Ruski Channel One izvijestio je danas kako su međunarodno traženi kriminalci uhićeni i zadržani u ukrajinskom gradu Odessi. Navodno su priznali namjeru za atentat na Putina, koji se trebao dogoditi 4. ožujka, odmah nakon predsjedničkih izbora u Moskvi.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

>> Putin: 'Pobjeda mi je u genima!'

Jedan od dvojice uhićenih terorista otkrili su ukrajinskim vlastima kako su u tu zemlju doputovali iz Ujedinjenih arapskih emirata, preko Turske. Rekli su kako su sve instrukcije dobili od najtraženijeg teroriste u Rusiji, Dokua Umarova.

Prema tom planu, oni su u Moskvi trebali izvesti više terorističkih napada te izvršiti i napad na samog ruskog premijera Putina. Uhićeni dvojac ukrajinskim vlastima je otkrio i informacije o još jednom operativcu, koji je kasnije uhićen, isto tako u Ukrajini.

Glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peškov potvrdio je kako su teroristi planirali atentat na ruskog premijera Putina, za kojeg se predviđa da će opet biti izabran za ruskog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene