Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije godine zatvora prijete Draganu Karadžiću, nećaku uhićenog haškog bjegunca Radovana Karadžića. Dragan je, naime javno priznao da je stricu pomogao tijekom skrivanja, a za Radovanovu krinku znao je i njegov brat Luka.


Dragan Karadžić javno je priznao da je strica čuvao najmanje pet godina. Zbog toga mu prijet dvije godine zatvora, a kazne bi se mogao spasiti Radovanov brat Luka, jer je bjegunčev najbliži srodnik. 

Vezani članci Slika nije dostupna Dragan Karadžić: Stric je gledao utakmice u Italiji Slika nije dostupna Pravom Draganu Dabiću neprestano zvoni telefon na koji se javlja sa 'Ovdje Radovan'

No Dragana ta vijest nije puno uznemirila. Ponavlja da je bio u kontaktu sa stricem te da je najmanje šest godina znao gdje se nalazi.

'Neka dođu, neka me privedu, ispituju, ne bojim se. Mislim da sam po zakonu, kao jedan od najbližih članova obitelji imao pravo da ga ne prijavim. On je ipak moj stric. Ponovno bih napravio isto', izjavio je srbijanskim medijima Dragan Karadžić.

>> Karadžićev nećak: Bio sam njegov jedini pomagač

Dragan kaže kako mu je stric priznao da je napravio jednu grešku iako nije rekao na što je točno mislio. Nećak smatra kako je greška velika eksponiranost dr. Dragana Dabića u javnosti.

Između ostalog Dragan tvrdi kako ostatak obitelji, kao niti njegov otac Luka nisu znali gdje je Radovan.

'Jedini sam ja bio u kontaktu s njim. Najviše smo pričali na mobitel. Moj otac je znao da sam ja u kontaktu s njim, ali on sam nije bio, niti je znao gdje mu se nalazi brat. Njihova veza bio sam ja i moje prenošenje njihovih poruka', kaže Dragan koji također tvrdi kako njegov stric nije bio u ljubavnoj vezi s Milom Cicak te dodaje da nikada nije izlazio iz zemlje. 

Luka Karadžić: Znao sam!

Luka Karadžić priznao je da je znao za sinovljev kontakt s njegovim bratom, ali da on sam nije znao gdje se nalazi Radovan.

'Znao sam da me prate razne tajne službe i zato nisam želio izravno komunicirati s bratom', kaže Luka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju