Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar posao

Spiskali 100.000 eura: Haljine i restorani na račun Agencije za privatizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset bivših direktora kao i njihovi zamjenici Agencije za privatizaciju od 2008. pa do 2013. godine potrošili su oko 100.000 eura koristeći službene kartice.

Za potrošni novac nisu dostavili nikakva opravdanja, a trošili su ga na ručkove i večere u skupocjenim restoranima, putovanja, ali i na garderobu.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Kako joj se to uspjelo dogoditi?

Dokumenti koji se nalaze u posjedu Blica pokazuju da je, navodno, zamjenica bivšeg direktora srbijanske Agencije za privatizaciju, u svibnju 2013. godine u Varšavi potrošila oko 1.500 kuna, tri mjeseca kasnije je u Turskoj kupila suvenire u vrijednosti od 1.700 kuna, a tijekom posjeta Bugarskoj, kupila je haljinu koju je platila oko 500 kuna, sve to na račun Agencije za privatizaciju.

No to nije sve, osobne troškove plaćala je i u ostalim zemljama, pa čak i Kini.

Suočena s ovim nevjerojatnim brojkama, zamjenica bivšeg direktora, Olivera Aranđelović, za sve je imala objašnjenje. 'U freeshopu u Varšavi jesam kupila stvari za obitelj, ali zato što zbog tehničkih problema nisam mogla platiti račun privatnom karticom. Haljinu sam morala kupiti jer sam isprljala garderobu koju sam trebala nositi na prijemu kod predsjednika Bugarske. Račune u restoranima plaćala sam službenom karticom jer mi je bilo neugodno, zbog ugleda Agencije, da čekam ovjerene račune', kazala je u svoju obranu Anđelović.

No nije ona jedina, navodno je čak deset bivših direktora kao i njihovi zamjenici Agencije za privatizaciju od 2008. pa do 2013. godine potrošilo oko 100.000 eura koristeći službene kartice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene