Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslavili dan pobjede

Pogledajte kako izgleda spektakularni vojni mimohod u Moskvi, Putin: "Povećat ćemo prestiž vojne službe"

Vojni mimohod u Rusiji (Foto: AFP)
Vojni mimohod u Rusiji (Foto: AFP) afp
Aktualno Galerija +0 Vojni mimohod u Rusiji (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Spektakularnim vojnim mimohodom u središtu Moskve Rusija je proslavila Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu. Crvenim trgom prošlo je oko 13 tisuća vojnika i oko 150 vozila. Demonstracije zračne moći ruskih zrakoplova i helikoptera ipak nije bilo, preleti su otkazani zbog nepovoljnog vremena. Ponos svoje vojske nadgledao je i ruski predsjednik Putin u društvu više veterana Drugog svjetskog rata.

"Činili smo i činit ćemo sve što možemo kako bismo osigurali visoku borbenu sposobnost naših oružanih snaga, najmoderniju razinu obrambene sposobnosti. Dodatno ćemo povećati prestiž vojne službe, autoritet vojnika i časnika, zaštitnika domovine. Istodobno je Rusija otvorena za suradnju sa svima koji su spremni istinski se suočiti s terorizmom, neonacizmom i ekstremizmom", rekao je Vladimir Putin. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Rusko ministarstvo obrane Putin potpisao naredbu Rusija povećala maksimalni broj vojnika za 170.000: "Do ovoga je došlo zbog sve većih prijetnji za našu zemlju"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene