Spektakularnim vojnim mimohodom u središtu Moskve Rusija je proslavila Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu. Crvenim trgom prošlo je oko 13 tisuća vojnika i oko 150 vozila. Demonstracije zračne moći ruskih zrakoplova i helikoptera ipak nije bilo, preleti su otkazani zbog nepovoljnog vremena. Ponos svoje vojske nadgledao je i ruski predsjednik Putin u društvu više veterana Drugog svjetskog rata.

Galerija


"Činili smo i činit ćemo sve što možemo kako bismo osigurali visoku borbenu sposobnost naših oružanih snaga, najmoderniju razinu obrambene sposobnosti. Dodatno ćemo povećati prestiž vojne službe, autoritet vojnika i časnika, zaštitnika domovine. Istodobno je Rusija otvorena za suradnju sa svima koji su spremni istinski se suočiti s terorizmom, neonacizmom i ekstremizmom", rekao je Vladimir Putin. 

Vezani članci Putinova \'\'Direktna linija\'\' (Foto: AFP) - 2 Putinu se građanin požalio da radi za tisuću kuna, ruski predsjednik zanimljivo odgovorio Slika nije dostupna Ban Ki-moon na mimohodu pobjede 9. svibnja u Moskvi

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr