Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici specijalnih jedinica, koji su uz sebe imali pregovarače i snajperiste, iz zgrade su sveukupno evakuirali više od stotinu građana.


Pripadnici islandskih specijalnih jedinica u drugom najvećem tamošnjem gradu Kópavoguru uzalud su u utorak pet sati čučali na rubu živaca pored jednog stana jer su na kraju operacije otkrili da je stan - prazan!

Vezani članci Bar, ilustracija Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu

Policajci su oko 16 sati dobili dojavu da se iz tog stana čuje pucnjava te su brže-bolje dojurili kako bi smirili nepoznatu naoružanu osobu i spasili živote nedužnih građana.

Pritom su iz te zgrade evakuirali preko stotinu ljudi, ali i zatvorili dvije obližnje osnovne škole kako slučajno ne bi stradala djeca.

Andrija Jarak otkriva pozadinu djelovanja zloglasne bande razbijene u Zagrebu

Spektakularnu akciju, u koju su bili uključeni snajperisti i pregovarači, su uživo pratile i televizijske kamere, ali i medicinski djelatnici koji su bili pozvani da pomognu ukoliko dođe do pucnjave i ranjavanja. 

Srećom, na kraju su otišli u svoje bolnice besposleni jer, jednom kada su se specijalci napokon odlučili upasti u taj stan, a to je bilo nešto iza devet sati, otkrili su da u njemu nema baš nikoga, donosi tamošnji portal Visir.

Policajci su potom medijima priznali da nisu uspjeli otkriti je li doista netko pucao ili se stanarima samo tako učinilo, ali su naglasili da su u stanu pronašli pištolj i municiju, kao i to da je prije nekoliko dana jedan od stanara u neposrednoj blizini zgrade pronašao čahure od sačmarice.

Dubrovačka policija spriječila jednu od najvećih pljački u Hrvatskoj

Naposljetku su medije izvijestili i da su uspjeli pronaći vlasnika stana, pa dodali da nisu sigurni ima li on ikakve veze sa slučajem budući da u njemu već neko vrijeme ne boravi.

Napomenimo da Islanđani nisu naviknuti na ovakve situacije te da je policija u prosincu 2013. godine prvi put morala nekoga ubiti još od kada je država postala samostalna (1944. godina).

Te kobne noći jedan psihički bolesnik policajcima nije ostavio puno izbora jer je na njih zapucao, a policajci su se samo par dana kasnije došli ispričati obitelji stradalog. Dio je njih morao po stručnu pomoć psihologa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook