Građani su pokušali zaustaviti bager za izgradnju mini hidroelektrane. Izbio je sukob s policijom.

Galerija


Pripadnici specijalnih postrojbi kosovske policije upotrijebili su palice i suzavac protiv građana općine Štrpce na jugu Kosova, tvrde srbijanski mediji.

Vezani članci Janez Janša (Foto: AFP) Više tisuća ljudi na prosvjedu protiv slovenske vlade Prosvjed protiv Vučića (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Šire se prosvjedi u Srbiji, Vučić odbrusio: ''Pročitao sam ja i prodike koje mi drže Jeremić, Đilas i Obradović. Na to sam se samo nasmijao''

Do sukoba specijalaca i stanovnika došlo je nakon što su stanovnici okolnih naselja pokušali zaustaviti bager za izgradnju mini hidroelektrane koji je krenuo prema mjestu Obereke.

U sukobu je ozlijeđeno dvadesetoro ljudi, piše RTS. Sukobu je prethodio dvomjesečni prosvjed za obranu rijeka Šar planine. Bager je tada uklonjen, no u petak je, uz pratnju specijalnih postrojbi, ponovno krenuo u iskapanja.

U tijeku je miran prosvjed u naselju Obereke. Tamo su prisutni lokalna policija i specijalci. Građani su i u četvrtak intervenirali kad je bager krenuo s iskapanjem. Vraćen je bez incidenta.

Stanovnici Sirinićke župe okupili su se ispred općine Štrpce, zahtijevaju da im se obrate odgovorni koji su im obećali da radovi na izgradnji mini hidroelektrane neće biti nastavljeni.

Policija zbog eksplozije u zgradi u Prečkom privela dvije osobe: "Eksploziju nije uzrokovao plin"