Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični detalji

Spašeni rudar: Mislio sam tko će prvi kolabirati i kako ću ga pojesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim informacijama, kontakt sa 33 čileanska rudara uspostavljen je u posljednji trenutak jer su već počeli razmišljati o samoubojstvu i kanibalizmu.

U emisiji CBS-a '60 minuta' o tome svjedoče sami rudari, javlja aolnews. Prema riječima rudara Marija Sepulvede, kontakt sa spasiocima uspostavljen je 'pet ili 10 dana' prije nego bi pribjegnuli kanibalizmu.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva

>> Čileanski rudari specijalni gosti CNN-ove dodjele nagrada za hrabrost

'Sa ili bez hrane, bio sam odlučan izaći iz rudnika. Morao sam misliti na to koji će rudar prvi kolabirati, a nakon toga sam počeo razmišljati kako ću ga pojesti. Nije mi bilo neugodno niti me bilo strah', rekao je Sepulveda.

Victor Zamora iznosi svjedočanstvo kako su razmišljali o masovnom samoubojstvu ugljičnim monoksidom. Zamora je jedan od rudara koji četiri mjeseca nakon spašavanja pati od depresije. 'Prije nego sam ušao u taj rudnik bio sam sretan čovjek. No, nakon što sam ostao zarobljen, vidio kolege kako umiru i sve te stijene kako padaju...dio mene i dalje je tamo dolje', rekao je Zamora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene