Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša vijest iz Španjolske

Španjolski kardinal umro uoči beatifikacije Ivana Pavla II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski kardinal Agustin Garcia Gasco Vicente, umirovljeni nadbiskup Valencije, umro je od srčana udara netom prije beatifikacije Ivana Pavla II. kojoj je trebao nazočiti, objavili su vatikanski izvori, a prenijela je agencija I.media.

Prema toj vjerskoj informativnoj agenciji, kardinalu Vicenteu naglo je pozlilo i prevezen je u obližnju bolnicu gdje je proglašena njegova smrt. U Rim je na beatifikaciju stiglo više od milijun ljudi od kojih su mnogi tijekom svečanosti na kojoj je beatificiran Ivan Pavao II. zatražili liječničku pomoć zbog teškog vremena.

Kardinal Vicente umirovljen s dužnosti nadbiskupa Valencije u siječnju 2009. godine u 78. godini. Stigao je u Rim i Vatikan kao i tisuće svećenika, biskupa i kardinala iz cijelog svijeta na svečanost beatifikacije Karola Wojtyle. Nakon njegove smrti, kardinalski zbor ima 198 članova, od kojih je 115 elektora.

Agustin Garcia Gasco Vicente za svećenika je zaređen 1956. godine, a 1985. imenovan je madridskim pomoćnim biskupom. U srpnju 1992. ga je papa Ivan Pavao II. imenovao nadbiskupom Valencije, a Benedikt XVI. ga je proglasio kardinalom na konzistoriju 24. studenoga 2007. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred više od milijun vjernika VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim Slika nije dostupna Triput nas posjetio Poseban odnos Ivana Pavla II. i Hrvatske: Ostavio je dubok trag

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene