Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poput "sindroma vukodlaka"

Zbog pogrešno deklariranog lijeka djeci izrasle guste dlake: "Sinu su čelo, obrazi, ruke, noge i šake bili su prekriveni. Bilo je strašno"

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Zbog pogrešnog etiketiranja lijekova sedamnaestero male djece u Španjolskoj razvilo je simptome slične "sindromu vukodlaka", cijelo tijelo obraslo im je gustim dlakama.

"Sinovo čelo, obrazi, ruke, noge i šake bili su prekriveni dlakama. Bilo je strašno", kazala je majka jednog djeteta koje je razvilo simptome nalik "sindromu vukodlaka" u Španjolskoj, prenosi BBC. Prvi slučajevi dlakavosti u male djece pojavili su se u svibnju. Očekuje se da će svoj zahvaćenoj djeci u roku nekoliko tjedana otpasti višak dlake.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Regulator za zdravstvo proveo je istragu i utvrdio da su sva djeca trebala primiti lijek za želućane tegobe, no zbog pogrešne deklaracije dobili su lijek za alopeciju koji potiče rast dlake. Sporni proizvod je nakon toga povučen s tržišta, a distribucijski centar farmaceutske tvrtke iz Malage koja je plasrirala proizvod na tržište je zatvoren dok traje interna istraga.

Majka dvogodišnje djevojčice za španjolski list El Mundo je kazala kako je počela paničariti kada je vidjela da su malenoj počele rasti dlake na licu.

Drugom, šestomjesečnom dječaku, počele su rasti guste "odrasle" obrve kao i dlake po cijelome tijelu.

"Bilo je jako strašno jer nismo znali što mu se događa", kazala je majka dječaka za spomenuti list.

Odlakavilo je deset beba u regiji Cantabria, četiri slučaja su iz Andaluzije te još tri u Valenciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene